En hållbar idé

Idéen om att skapa Sveriges miljövänligaste tandborste.

Det är inte längre någon hemlighet att vi lever mitt i en klimatkris. Det tillverkas och slängs idag omkring 7 miljarder tandborstar i plast globalt varje år. Plastavfallen förorenar haven och fortsätter vi i den här riktningen så beräknas våra hav bestå av mer plast än fisk redan år 2050.

Vi ville göra skillnad, och en idé väcktes till liv. Små steg gör skillnad och idén resulterade i ett mångsidigt aluminiumskaft som är producerat av återvunnet aluminium. 

Skaftet kan ha många användningsområden, men initialt har vi valt att satsa på den kanske mest vardagliga produkten nämligen tandborsten. På aluminiumskaftet skruvar du enkelt på utbytbara tandborsthuvuden som är tillverkade av FSC-märkt bambu. 

Bambu som är ett snabbväxande gräs och har en betydlig lägre klimatpåverkan än plast och är dessutom biologiskt nedbrytbar. Det är så vi skapar Sveriges miljövänligaste tandborste.

Mindre plast mer äventyr!

Vi lever för äventyr och värnar om att få behålla vår värld och natur in i framtiden. Friluftsliv och vardag går hand i hand därför satsar vi på att ta fram klimatsmarta och hållbara lösningar för dessa ändamål. Bara fantasin sätter stopp för vad våra aluminiumskaft ska användas till, i framtiden kan den förvandlas till en sked, en gaffel, en penna…