EN START

Aluminiumskaft med 1 borsthuvud

Välj mellan 6 olika färger.

Skaftet är tillverkat av återvunnet aluminium och svarvat i Småland. Återvunnet aluminium sparar 95 % energi till skillnad från att tillverka det på nytt. Att använda återvunnet aluminium sparar miljoner ton koldioxidutsläpp varje år.

Aluminium är ett fantastiskt material som är lätt, stöttåligt, formbar, ogiftigt och kan återvinnas i all oändlighet. För att skapa mer styrka i aluminiumet så legeras en liten del andra naturliga grundämnen i så som kisel och magnesium. Resultatet blir ett mycket starkt aluminium. Så starkt så att det används i byggkonstruktioner och tåg.

Skaften har vi därefter anodiserat, en ytbehandling som ger ett förstklassigt utseende, ökar produktens kvalitet och framförallt livslängd. Det finns byggnader i världen som har anodiserats för mer än 70 år sedan som fortfarande ser bra ut. Tandborsten från White Moose kommer att leva mycket längre än så och skaftet går bra att återvinna i all oändlighet.

Huvudet är av tillverkat av bambu. Bambu är naturligt och biologiskt nedbrytbart gräs som växer snabbt och klarar sig gott och väl på naturlig nederbörd och kräver inga bekämpningsmedel. Våra bambuhuvud är FSC-märkta. Detta betyder att bambun kommer från ansvarsfullt bruk där man tar hänsyn till människor och djur.

När det är dags för att byta, skruva enkelt av och på med ett nytt borsthuvud.

89.00kr

Alla Produkter